Στο Ηράκλειο 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Κωφών - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

30 Νοεμβρίου 2020

Στο Ηράκλειο 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Κωφών

 Την διοργάνωση ενός ακόμα μεγάλου αθλητικού γεγονότος αναλαμβάνει το Ηράκλειο. Πρόκειται για το 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Κωφών το οποίο θα πραγματοποιηθεί το 2023.


Οι δυο επικρατέστερες χώρες για την ανάληψη της διοργάνωσης του παγκοσμίου πρωταθλήματος ήταν η Ελλάδα για το Ηράκλειο Κρήτης και η Τουρκία για την Άγκυρα. Μετά από μια πολύ δύσκολη διαδικασία αξιολόγησης των φακέλων υποψηφιότητας, το Ηράκλειο επικράτησε της πρωτεύουσας της Τουρκίας Άγκυρας.

Στην παρουσίαση για την διεκδίκηση της Ελλάδας παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών Ιωσήφ Σταυρακάκης και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής για το 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Κωφών του 2023 Ιάκωβος Χαρουλάκης.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανάληψη μιας ακόμα Διεθνούς Αθλητικής Διοργάνωσης επισημαίνοντας: «Η ανάθεση στο Ηράκλειο της σημαντικότερης σε παγκόσμιο επίπεδο αθλητικής διοργάνωσης των κωφών, αποτελεί επιβεβαίωση ότι η πόλη μας κατέχει περίοπτη θέση ως αθλητικός προορισμός και τόπος διεξαγωγής επιτυχημένων αθλητικών διοργανώσεων ευρωπαϊκού και παγκοσμίου επιπέδου».

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Βαρδαβάς σημείωσε: «Η συνεργασία Δήμου Ηρακλείου, Περιφέρειας Κρήτης, ΕΟΚ και ΕΚΑΣΚ αποτελεί εγγύηση για την επιτυχία μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης μπάσκετ. Ευχαριστούμε την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών και την DIBF (Deaf International Basketball Federation) για την συνεργασία και την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνήστε μαζί μας - krititraveller@gmail.com

Post Top Ad

.............