Για όλα φταίει … ο Χατζηπετρής - Του Θανάση Παπαμιχαή - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

15 Οκτωβρίου 2020

Για όλα φταίει … ο Χατζηπετρής - Του Θανάση Παπαμιχαή

 Ξέσπασε ένας ιδιόμορφος τηλεοπτικός, διαδικτυακός, γραπτού λόγου «πόλεμος», αναντίστοιχος της πραγματικής ουσίας, ενός αθλιότατου, κατά κοινή ομολογία, πρωτοσέλιδου, κυριακάτικης έκδοσης κομματικού εντύπου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το έντυπο αυτό προκαλεί διχαστικά. Πριν από λίγο καιρό ένα άρθρο με τίτλο "Σας γ…ω  το Χάρβαρντ», η κλίματα αξιών της συγκεκριμένης εφημερίδας, έπεσε κυριολεκτικά στο ναδίρ. Χυδαία και αμοραλιστικά. Με έναν πηχυαίο τίτλο ξαναχτύπησε η τέως αριστερή διανόηση, μιας εφημερίδας, δημιουργώντας θόρυβο, μεγαλύτερο από την “μετρημένη” στα δάχτυλα κυκλοφορία και τη μηδαμινή πολιτική εμβέλεια.

Παρόλα αυτά έγινε ένα πρωτοσέλιδο «μήλον της έριδος»,viral στη νεογλώσσα των social media και έφερε αναστάτωση με οξύτατους χαρακτηρισμούς και σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ των πρωταγωνιστών Νέα Δημοκρατία και Σύριζα, αλλά και ουρά δηλώσεων από τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις του τόπου.

Αφορμή για το νέο πολιτικό σήριαλ, ένας πρώην υπουργός της τότε κυβέρνησης και σήμερα αξιωματικής αντιπολίτευσης και η καταγγελία του, στεγνά εκδικητική, για μια νομοθετική παρέμβαση, άνωθεν, στον Ποινικό κώδικα. Τα πολιτικά απόνερα της πολύκροτης δίκης του αιώνα, ξύπνησε στο πολιτικό δυναμικό της χώρας στοιχεία διχασμού και προαναγγελίες αποκάλυψης σκελετών από τα χρονοντούλαπα.

Αρκετά από τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχοντας επιλεκτική αμνησία, αγκάλιασαν το κατάπτυστο πρωτοσέλιδο, αν δεν το υπαγόρευσαν. Με τον πανικό να κυριαρχεί, υποστηρίζουν ακόμη και σήμερα, ότι δεν είχαν αντιληφθεί την όσμωση, δεν πήραν μυρωδιά από την γειτνίαση με τα «φουσκωμένα» παλληκάρια με τα μαύρα, δεν «μέτρησαν» μαζί με τους δικούς τους ψήφους και τους ψήφους των ταραξιών της κοινωνίας, για να ρίξουν την τότε κυβέρνηση  και να γλεντήσουν στις πλατείες το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος -παρωδία.

Αθώοι αίματος, στην προσπάθεια τους να βγουν στον αφρό και να πέσουν στα μαλακά, στην επόμενη δημοσκόπηση προχώρησαν σε ένα θλιβερό λάθος, «λερώνοντας» έναν πρώην και έναν νυν Πρωθυπουργό, αδιαφορώντας για την εικόνα της Αριστεράς του παρελθόντος. Γιατί με την σημερινή Αριστερά, έχουν απλή συνωνυμία!

Από την άλλη πλευρά, η ιστορική καταδίκη και ο θρίαμβος της Δικαιοσύνης, κράτησαν για λίγο. Θρυμματίστηκαν από τις διχαστικές επιθέσεις, τη λασπολογία, την έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών στις δυνάμεις εξουσίας. Κυριαρχούν τα συνθήματα, ενώ απέχει η λογική. Η πολιτική τους ποδοσφαιροποιήθηκε, έγινε μαλλιά κουβάρια, και το μέλλον διαγράφεται ζοφερό. Η κυβέρνηση έβαλε αυτογκόλ, μεγαλοποιώντας το θέμα και έφαγε μια αχρείαστη σφαίρα, επιτρέποντας στον αντίπαλο να τη φέρει, να παίξει στο γήπεδο του.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, έξυπνα σκεπτόμενη, άλλαξε την ατζέντα και από θέμα καταγγελία  υπουργού της, η συζήτηση περιστρέφεται πλέον στο πρωτοσέλιδο της. Μεγάλο στρατηγικό λάθος και κοντόφθαλμος μυωπικός τακτικισμός, από τους θιγμένους, στο πρωτοσέλιδο. Μια απλή δήλωση, θα αρκούσε.

Στις πρώτες δημοσκοπήσεις, που θα δουν το φως της δημοσιότητας, θα δούμε ποιος κέρδισε από την κόντρα.

Το σίγουρο είναι ότι με τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις, οι πολίτες που δεν ανήκουν στον σκληρό πυρήνα του ενός ή του άλλου κόμματος, αισθάνονται για μια ακόμη φορά απογοητευμένοι από το επίπεδο του πολιτικού μας δυναμικού. Λίγες ώρες μετά τη συλλογική καταδίκη, άρχισαν ευτελείς κλωτσοπατινάδες, φωνασκίες, μπουρδολογίες και παιδαριώδεις αντεγκλήσεις. Με ανοιχτά τα εθνικά μας θέματα, με την πανδημία να καλπάζει, με άλυτο το μεταναστευτικό και με επιδείνωση της οικονομίας, είναι ό,τι χειρότερο θα περιμέναμε. Και ποιος φταίει; Για όλα φταίει ο Χατζηπετρής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............