Νέες διεθνείς διακρίσεις κρασιών της Μονής Τοπλού - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

05 Οκτωβρίου 2020

Νέες διεθνείς διακρίσεις κρασιών της Μονής Τοπλού


 Για άλλη μια χρονιά οι γηγενείς ποικιλίες που καλλιεργούνται στους αμπελώνες της Μονής Τοπλού απέσπασαν βραβεία στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Decanter Awards 2020. Το Decanter World Wine Awards είναι ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος διαγωνισμός οίνου στον κόσμο. Κριτές του είναι κορυφαίοι εμπειρογνώμονες οίνου από όλο τον κόσμο, οι οποίοι είναι γνωστοί για την αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης που ακολουθούν και έχουν δώσει στον διαγωνισμό το κύρος της αξιοπιστίας.


Ασημένιο μετάλλιο πήρε το Αμάραντον 2019 στην κατηγορία οίνος ροζέ ξηρός με ποικιλιακή σύνθεση 100% λιάτικο. Στην ίδια κατηγορία ασημένιο μετάλλιο πήρε και το Ληνός 2019.

Χάλκινο μετάλλιο πήρε το Σαμώνιον 2019 στην κατηγορία οίνος λευκός ξηρός με ποικιλιακή σύνθεση 100% ασύρτικο. Στην ίδια κατηγορία πήρε το χάλκινο μετάλλιο το Γερτό 2019 με ποικιλιακή σύνθεση 100% θραψαθήρι.

Η συμμετοχή της Organic σειράς οίνων της Ιεράς Μονής Τοπλού απέσπασε δύο χάλκινα βραβεία στον  20ό Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου της Θεσσαλονίκης.

Το Toplou Organic λευκό 2019, προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη Λασίθι, στην κατηγορία οίνος λευκός ξηρός με ποικιλιακή σύνθεση θραψαθήρι- Ασύρτικο-Chardonnay και το Toplou Organic ερυθρό 2019, προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη Λασίθι, στην κατηγορία οίνος ερυθρός ξηρός με ποικιλιακή σύνθεση: Κοτσιφάλι-Syrah.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............