«Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Ανδρέου Και Μαρίας Καλοκαιρινού-Πτωχοκομείο Ηρακλείου Κρήτης» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

27 Σεπτεμβρίου 2020

«Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Ανδρέου Και Μαρίας Καλοκαιρινού-Πτωχοκομείο Ηρακλείου Κρήτης»

 Όταν ακούμε τη λέξη «γηροκομείο» η εικόνα που μας έρχεται στο μυαλό είναι ένα μέρος με δυστυχισμένους ανθρώπους τρίτης ηλικίας, για τους οποίους οι συγγενείς τους αδιαφόρησαν, τους απομόνωσαν από ολόκληρο τον κόσμο και τους καταδίκασαν σε ισόβια σε ένα κελί, όχι φυλακής, αλλά εφάμιλλο


IMG_5693

Η ακριβής επωνυμία του ιδρύματος είναι «Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Ανδρέου και Μαρίας Καλοκαιρινού-Πτωχοκομείο Ηρακλείου Κρήτης». Αποτελεί τον τέταρτο σκοπό της διαθήκης των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων της οικογένειας και άρχισε να λειτουργεί την 1η Απριλίου 1956. Διοικείται από μια πενταμελή επιτροπή με πρόεδρο τον Αλέξη Καλοκαιρινό, ένα εκπρόσωπο του δήμου, δύο εκπροσώπους της Νομαρχίας και ένα της Αρχιεπισκοπής. 

163613_119959674743791_3123464_n

Διαθέτει 122 κλίνες, 61 ανδρών και 61 γυναικών και αυτή τη στιγμή έχει 100% πληρότητα. Παρέχει τροφή, στέγη και περίθαλψη σε αναξιοπαθούντα πρόσωπα ανεξαρτήτου ηλικίας, ενώ σήμερα υπάρχουν άτομα στο ίδρυμα από σαράντα μόλις ετών. Έχει 23 άτομα προσωπικό, το οποίο αποτελείται, μεταξύ άλλων, από νοσηλεύτριες και κοινωνικούς λειτουργούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............