Παρέμβαση της ΠΟΞ για τον ΦΠΑ των τιμολογίων της Thomas Cook - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

03 Ιουλίου 2020

Παρέμβαση της ΠΟΞ για τον ΦΠΑ των τιμολογίων της Thomas Cook

Επιστολή στον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, με την οποία ζητεί αφενός την περαιτέρω παράταση της καταβολής του ΦΠΑ των ανεξόφλητων τιμολογίων της Thomas Cook και αφετέρου την οριστική επίλυση του θέματος, απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ).
Στην επιστολή, που υπογράφει ο πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γρηγόρης Τάσιος γίνεται αναφορά σε δικαστικές αποφάσεις που απάλλαξαν τις επιχειρήσεις, από την καταβολή ΦΠΑ, για τμολόγια που αποδεδειγμένα είναι ανεπίδεκτα εισπράξεως.


Υπενθυμίζεται ότι το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, στις 30 Οκτωβρίου 2019, έχει αποκαλύψει την απόφαση 355/2019 του ΣτΕ ( 746676), που έχει δημιουργήσει ισχυρό προηγούμενο για την περίπτωση που επιχειρήσεις δεν εισέπραξαν τον ΦΠΑ, λόγω αδυναμίας της αντισυμβαλλόμενης επιχείρησης, όπως ακριβώς έχει συμβεί στην περίπτωση της χρεωικοπίας της Thomas Cook, για την οποία η κυβέρνηση, επιδιεκνύει μέχρι στιγμής μια πρωτοφανή καθυστέρηση να λάβει αποφάσεις, εκτός από την παράταση της καταβολής του -μη- εισπραχθέντος ΦΠΑ.
ste court
Όπως επισημαίνει ο κ. Τάσιος στην επιστολή που κοινοποιείται και στους Απόστολο Βεσυρόπουλο Υφυπουργό Οικονομικών, Θόδωρο Σκυλακάκη Υφυπουργό Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη Υπουργό Τουρισμού και Μάνο Κόνσολα, Υφυπουργό Τουρισμού, «…εν μέσω των πρωτόγνωρων συνθηκών που όλοι βιώνουμε, δεν έχει κανένα νόημα σε αυτόν τον «πόλεμο» να αναγκάζουμε τις επιχειρήσεις να προσφύγουν δικαστικά για ένα δίκαιο αίτημα τους, το οποίο έχει ήδη επιλυθεί από το ανώτατο Δικαστήριο της χώρας».


Η επιστολή
Η επιστολή που εστάλη στις 15 Ιουνίου, έχει ως εξής:
«Στις 30-6-2020 λήγει η αναστολή που έχει δοθεί για την καταβολή από τις ξενοδοχειακές

επιχειρήσεις του ανείσπρακτου ΦΠΑ των τιμολογίων που είχαν εκδώσει προς την Thomas Cook.
Η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων που είχαν συναλλαγές με την Thomas Cook είναι εποχικής λειτουργίας, πράγμα που σημαίνει πως παραμένουν μέχρι σήμερα κλειστές, είναι δε άγνωστο πότε και αν θα επαναλειτουργήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............