Το χωριό Κουρνάς του δήμου Αποκορώνου - kriti traveller

kriti traveller

ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

...
Και φέτος Μπανάκι Στην Παραλία Της Σητείας
...
Τρία Υπόσκαφα Σπίτια Σαν Κρυφός Κόσμος,
...
110 Στρέμματα Παραδείσου Το Κεδρόδασος Στο Νομό Χανίων
...
Ο Πιο Επικίνδυνος Δρόμος Της Ελλάδας Είναι Στην Κρήτη
...
Το Πάρκο Ζώων Amazonas Στις Κουρούνες
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

12 Ιουλίου 2020

Το χωριό Κουρνάς του δήμου Αποκορώνου

Σε απόσταση 8χλμ από τη Γεωργιούπολη και 4χλμ από τη λίμνη του Κουρνά βρίσκεται το χωριό Κουρνάς. Ενώ η περιοχή της λίμνης του Κουρνά παρουσιάζει έντονο τουριστικό ενδιαφέρον, το χωριό παραμένει εντελώς ανεπηρέαστο από τις παρεμβάσεις του τουρισμού και διατηρεί τα παραδοσιακά του στοιχεία όπως και πολλά χωριά της ενδοχώρας της Κρήτης.

Στο χωριό υπάρχουν παραδοσιακές ταβέρνες και καφενεία καθώς και παραδοσιακές αγορές για τα καθημερινά ψώνια και σουβενίρ. Για όποιον αναζητά περισσότερες διευκολύνσεις μπορεί να επισκεφτεί την κοντινή Γεωργιούπολη. 
Το χωριό είναι χτισμένο κατά την εποχή των Βενετών, ανάμεσα σε παραδοσιακά σοκάκια με τα σπίτια να δείχνουν ανεπηρέαστα από το χρόνο. Εδώ υπάρχει και η Βυζαντινή εκκλησία Άγιος Γεώργιος ενώ έχει αρχιτεκτονικά στοιχεία που προστέθηκαν κατά την Ενετοκρατία. Στο χωριό επίσης υπάρχει και ένα μικρό αμφιθέατρο που φιλοξενεί διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο χωριό.

Στις 29 Αυγούστου κάθε χρόνο πραγματοποιείται μεγάλο πανηγύρι προς τιμήν του Αγ. Ιωάννη του Προδρόμου.

Ανάμεσα στο χωριό Κουρνάς και στη Λίμνη υπάρχει το Σπήλαιο του Κουρνά με πληθώρα σταλακτιτών και σταλαγμιτών σε βάθος μόλις 35 μέτρα.

Μέσα σε ένα μαγευτικό τοπίο με καταπράσινους ελαιώνες και ψηλά βουνά περίπου 40 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης των Χανίων συναντάμε τη Λίμνη του Κουρνά. Πρόκειται για τη μοναδική φυσική λίμνη στην Κρήτη που σε αρχαία κείμενα αναφέρεται ως Κορησία ενώ πιστεύεται ότι κοντά της υπήρχε το ιερό την Κορησίας Αθηνάς.

Η λίμνη δημιουργείται από τη συσσώρευση του υπογείου νερού που κατεβαίνει από τα Λευκά Όρη και αναβλύζει από την πηγή Αμάτι που το καλοκαίρι βγαίνει στην επιφάνεια της λίμνης. Το σχήμα της λίμνης είναι κυκλικό καθώς και έχει έκταση 579 στρεμμάτων, μέγιστο βάθος 22,5 μέτρα και μέγιστο πλάτος 880 μέτρα. Τα νερά της λίμνης του Κουρνά καταλήγουν στη θάλασσα μέσω του ποταμού Δέλφινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνήστε μαζί μας - krititraveller@gmail.com
.............
ΠΟΙΗΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ
...
«Ασκήσεις Σκέψης Την Εποχή Του Κορωνοϊού»
...
Αλήτες Άγγελοι Ξεχασμένοι Στο Πλακόστρωτο
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
...
Ποιητική Συλλογή Του Θεόδωρου Ζαφειρίου "Λύπη"
...
Η Γλυπτική Στη Βενετική Κρήτη ( 1211 - 1699 )
...
Το Μυθιστόρημα Της Έρσης Σεϊρλή "Γκρίζος Κύκνος"
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
...
Πόσο Δικός Μας Μπορεί Να Γίνει Ενας Ξένος
...
Τσιγκούνης Στην Τσέπη, Και Στην Ψυχή
Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 22.00 με 24.00 ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ 101,5 ......... ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

.............