Στην Κρήτη υπάρχει ένα ξενοδοχείο με δωμάτια φωλιασμένα μέσα σε βράχια - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

09 Αυγούστου 2022

Στην Κρήτη υπάρχει ένα ξενοδοχείο με δωμάτια φωλιασμένα μέσα σε βράχια

 Σουίτες που μοιάζουν με σπηλιά και ένα στούντιο γιόγκα με τοξωτή οροφή από μπαμπού βρίσκονται μέσα σε ένα ξενοδοχείο στην Κρήτη.

Ο λόγος για το Acro Suites, στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας που βρίσκεται μόλις 15 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης του Ηρακλείου. Πρόκειται για ένα μοναδικό boutique ξενοδοχείο μέσα σε ένα βραχώδης γκρεμό πάνω από τη θάλασσα, ιδιοκτησίας της οικογένειας Ορφανάκη.



Το συγκρότημα φιλοξενεί 49 σουίτες και βίλες σε κτίρια κατασκευασμένα από πέτρα και ξύλο τοπικής προέλευσης, τα οποία σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να εναρμονίζονται με το περιβάλλον τους κατά μήκος του κόλπου Μονοναύτη της Κρήτης.


Αυτές οι σουίτες σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν σε πλήρως εναρμονισμένες με την ακατέργαστη αισθητική της περιοχής.

Χειροποίητα ξύλινα έπιπλα, πέτρα, γυαλί, φυσικά υλικά, ακατέργαστα μεταξωτά καλύμματα κρεβατιών και μάρμαρα από την Αρχαία Φαιστό, δημιουργούν μια αίσθηση που απλοποιεί την έννοια της πολυτέλειας.


Φυσικά υλικά και υφές που δημιουργούν ένα ολιστικό και ήρεμο περιβάλλον που συμβάλλει στη βελτίωση της ευεξίας.

Μέρος της πέτρας ανασκάφηκε απευθείας στο χώρο, ενώ η υπόλοιπη προέρχεται από το όρος Ίντα, το ψηλότερο βουνό της Κρήτης.


Κάθε μία από τις σουίτες του ξενοδοχείου διαθέτει τη δική της ιδιωτική πισίνα με θαλασσινό νερό και θέα στο Αιγαίο Πέλαγος, ενώ οι εσωτερικοί χώροι είναι φινιρισμένοι σε μια παλέτα φυσικών υλικών.


Αυτό περιλαμβάνει καλύμματα κρεβατιών από ακατέργαστο μετάξι μέχρι έπιπλα που έχουν κατασκευαστεί κατά παραγγελία από ντόπιους τεχνίτες με μάρμαρο από τη γειτονική Φαιστός.

Ορισμένες από τις σουίτες έχουν λαξευτεί απευθείας στην πλαγιά του βράχου, με τμήματα του βράχου να παραμένουν εκτεθειμένα γύρω από τις βεράντες της πισίνας και σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, ώστε να διατηρείται η αίσθηση της σπηλιάς.

H σουίτα Cave αποτυπώνει την ουσία της ευτυχισμένης μοναξιάς και του ρομαντισμού.

Οι πέτρινοι τοίχοι συμβάλλουν επίσης στη διατήρηση μιας ευχάριστης θερμοκρασίας όλο το χρόνο, μειώνοντας την ανάγκη για θέρμανση και κλιματισμό.

Οι εξωτερικοί πέτρινοι τοίχοι του ξενοδοχείου φιλοτεχνήθηκαν από Κρητικούς γλύπτες, όπως και τα κατά παραγγελία πήλινα φωτιστικά στις σουίτες Cave.

Ο Μάνος Κυπριτίδης συνεργάστηκε στενά με την οικογένεια Ορφανάκη για το σχεδιασμό του εστιατορίου Cremnos και του κοκτέιλ μπαρ Circle του ξενοδοχείου.


Η ιδέα πίσω από το Cremnos είναι ένα εστιατόριο που αντλεί την έμπνευσή του από το παραδοσιακό ελληνικό τραπέζι και επανερμηνεύει τις παλιές κλασικές συνταγές με ένα new age twist.

Ακολουθώντας τον φυσικό σχεδιασμό του ξενοδοχείου, το εστιατόριο είναι επιπλωμένο με έπιπλα από μάρμαρο κατά παραγγελία, φυσικά υφάσματα και λεπτομέρειες από χαλκό και ξύλο.

Το μπαρ Circle διαθέτει οροφή κατασκευασμένη από Makuti - ένα είδος ανατολικοαφρικανικού καφασωτού που αποτελείται από αποξηραμένα στον ήλιο φύλλα φοίνικα καρύδας. Αυτό το φυσικό υλικό παρέχει σκιά και λικνίζεται στο αεράκι, δημιουργώντας μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα.


Τα κοκτέιλ στο Circle είναι εμπνευσμένα από τα βοτανικά βότανα της Μεσογείου και οι υγιεινοί φρεσκοστυμμένοι χυμοί παρασκευάζονται μόνο από τοπικά προϊόντα.


Η Utopia Hotel Design κλήθηκε να βοηθήσει στο σχεδιασμό του εσωτερικού σπα, το οποίο διαθέτει οβάλ διάταξη και λείες πέτρινες επιφάνειες σε αντίθεση με τους πρόχειρα λαξευμένους τοίχους και τις ξύλινες πόρτες.

Ο χώρος ευεξίας στεγάζει ένα βυζαντινό χαμάμ, μια φινλανδική σάουνα, δύο αίθουσες θεραπείας, μια εξωτερική πισίνα και μια θερμαινόμενη πισίνα.


Το στούντιο γιόγκα Asana του ξενοδοχείου καλύπτεται από μια εντυπωσιακή τοξωτή οροφή που κατασκευάστηκε κατά παραγγελία στην Κρήτη με ξύλο και μπαμπού από την Ταϊλάνδη.

To στούντιο γιόγκα είναι ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα.

Πνευματικές και σωματικές δραστηριότητες στο Asana Fitness Club του ξενοδοχείου.


Asana Fitness Club

Το Acro Suites αποτελεί την τελευταία προσθήκη στο αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο των θέρετρων της οικογένειας Ορφανάκη στο νησί.


Διθύραμβοι για το μοναδικό ξενοδοχείο στην Κρήτη έχουν γραφτεί στους Financial Times, το Vanity Fair αλλά και στο διακεκριμένο περιοδικό αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού Dezeen.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια είναι πολλά τα αρχιτεκτονικά γραφεία που εξερευνούν την ιδέα της ενσωμάτωσης κτιρίων μέσα στην άγρια τοπογραφία των νησιών. Οι KRAK Architects ανέπτυξαν πρόσφατα μια ιδέα για τεθλασμένη εξοχική κατοικία που θα χτιστεί σε μια απόμερη πλαγιά της Κρήτης με μαγευτική θέα στο Λιβυκό πέλαγος. Και στη Μύκονο το γραφείο Kyriakos Tsolakis Architects έχει ενσωματώσει ένα ξενοδοχείο ευεξίας στην περιβάλλουσα πλαγιά ενός λόφου χρησιμοποιώντας πέτρες που είχαν ανασκαφεί επιτόπου.

 iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............