«Θεοί του Ολύμπου»: H μεγαλύτερη μυθολογική θεματική έκθεση στην Αθήνα! - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

01 Οκτωβρίου 2022

«Θεοί του Ολύμπου»: H μεγαλύτερη μυθολογική θεματική έκθεση στην Αθήνα!

 Ο Όλυμπος «μετακομίζει» στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, «ανοίγει» τις πόρτες του και καλεί μικρούς και μεγάλους να θαυμάσουν το μεγαλείο της ελληνικής  μυθολογίας και το θρυλικό της Δωδεκάθεο.



Η εταιρεία Placebo Events δημιουργεί τη μεγαλύτερη θεματική έκθεση στην Ελλάδα και «ζωντανεύει» τους Θεούς του Ολύμπου. Από τις 23 Σεπτεμβρίου 2022 έως τις 30 Μαρτίου 2023, η έκθεση θα βρίσκεται στην Αθήνα και είναι έτοιμη να υποδεχθεί εκπαιδευτικούς και μαθητές κάθε ηλικίας. 


Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία, μέσα από την οποία θα διασκεδάσουν αλλά και θα μάθουν τα πάντα για το μεγαλείο του αρχαίου ελληνισμού και της ελληνικής μυθολογίας.


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι Θεοί του Ολύμπου παρουσιάζονται σε ένα χώρο πολλών τετραγωνικών μέτρων με επιβλητικά εκθέματα, 3D mapping, ξεναγήσεις και διαδραστικά acts για να μας ταξιδέψουν στην αρχαιότητα! Οι επισκέπτες θα περιπλανηθούν στις ζωές και τα βιώματα των Θεών, ανακαλύπτοντας γνωστές και άγνωστες πτυχές των χαρακτήρων τους.

Μερικοί από τους σπουδαιότερους Έλληνες ηθοποιούς χαρίζουν την φωνή τους στους Ολύμπιους Θεούς, μετατρέποντας έτσι την ξενάγηση σε μια μοναδική εμπειρία.

Δίας (Αιμίλιος Χειλάκης), Ήρα (Μαρία Σολωμού), Δήμητρα (Δάφνη Λαμπρόγιαννη), Αθηνά (Κατερίνα Λέχου), Αφροδίτη (Μαρία Ναυπλιώτου), Απόλλων (Βλαδίμηρος Κυριακίδης), Άρτεμις (Νάντια Μπουλέ), Ερμής (Θανάσης Βισκαδουράκης), Άρης (Νίκος Βουρλιώτης), Ποσειδώνας (Γιάννης Στάνκογλου), Εστία (Αθηνά Μαξίμου) και Ήφαιστος (Δημήτρης Πιατάς).

12 Θεοί που εκπροσωπούσαν και προστάτευαν τις παραδόσεις, τις ηθικές αξίες ή τα πάθη των ανθρώπων. 12 οντότητες που αγαπήθηκαν και ταξίδεψαν πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας, εμπνέοντας εκατοντάδες λαούς παγκοσμίως.12 ιστορίες γεμάτες έρωτα, διεκδικήσεις, διαμάχες και συμβολισμούς έρχονται να ταξιδέψουν τους επισκέπτες σε μια άλλη εποχή.

Η ελληνική μυθολογία είναι ιστορία, η αρχαιότερη ιστορία των λαών της γης και η ραχοκοκαλιά της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Η μελέτη της μας βοηθά να κατανοήσουμε τον βαθύτερο συμβολισμό που κρύβουν οι μύθοι και την αρχαία ελληνική γνώση και σοφία. Γι' αυτό την επιστημονική επιμέλεια και εκπαιδευτική εγκυρότητα του θεματικού πάρκου έχει αναλάβει ο καταξιωμένος ιστορικός Θάνος Βερέμης.
Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού αυτό το φθινόπωρο, θα γίνει ένας τεράστιοςεκπαιδευτικός χώρος!


https://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............