Στο διεθνές συνέδριο του Economist ο Δήμος Χερσονήσου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

13 Σεπτεμβρίου 2022

Στο διεθνές συνέδριο του Economist ο Δήμος Χερσονήσου

 Στο διεθνές συνέδριο του Economist που διοργανώθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης" στα πλαίσια της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης συμμετείχε ο Δήμος Χερσονήσου και ο ΦοΔΣΑ Βόρειας Πεδιάδας.


Στο περιθώριο του συνεδρίου ο Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Βόρειας Πεδιάδας και Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος είχε επαφές με κυβερνητικούς παράγοντες και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης με σκοπό την προώθηση της κυκλικής οικονομίας με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον του τόπου μας.

«Προτεραιότητά μας είναι η προώθηση της κυκλικής οικονομίας και η πράσινη μετάβαση σε ένα σύγχρονο παραγωγικό μοντέλο με σεβασμό στο περιβάλλον. Στον Δήμο Χερσονήσου και στον ΦοΔΣΑ Βόρειας Πεδιάδας επενδύουμε και δρομολογούμε μεγάλα project με «πράσινο» αποτύπωμα και ξεκάθαρο αναπτυξιακό προσανατολισμό», επεσήμανε ο κ.Σέγκος.

Ο Δήμος Χερσονήσου σε συνεργασία με τον ΦοΔΣΑ Βόρειας Πεδιάδας καινοτομώντας για μια ακόμη φορά υλοποιούν επενδυτικές δράσεις που προάγουν την επαναχρησιμοποίηση, την ανακύκλωση και την ανάκτηση υλικών από τα απόβλητα .

Δράσεις που αφορούν στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας χρησιμοποιώντας πρώτη ύλη την λυματολάσπης των βιολογικών καθαρισμών της περιοχής του Δήμου Χερσονήσου, εφαρμόζοντας την μέθοδο της αεριοποίησης της πρώτης ύλης.

Επίσης το πρόγραμμα διαλογής στην πηγή του οργανικού κλάσματος των αποβλήτων με την χρήση τεσσάρων νέων

απορριμματοφόρων και όλο τον απαραίτητο ειδικό εξοπλισμό για την διαλογή στην πηγή από τις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής του Δήμου Χερσονήσου που αποτελεί και την ναυαρχίδα του τουρισμού στην Κρήτη. Παράλληλα το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί και για τα νοικοκυριά του Δήμου Χερσονήσου που θα είναι και οι τελικοί ωφελούμενοι της δράσης .

Στο συνέδριο με τίτλο The second Thessaloniki Metropolitan Summit συμμετείχαν προσωπικότητες από τον Ευρωπαϊκό και Διεθνή πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............