Το Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

30 Σεπτεμβρίου 2022

Το Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου

 Το Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου ιδρύθηκε το 1991. Για τρία χρόνια φιλοξενήθηκε σε αίθουσες που είχε παραχωρήσει το 1ο Γυμνάσιο στο λόφο του Τιμίου Σταυρού. Από το 1994 μεταφέρθηκε, μετά από δυναμικές κινητοποιήσεις της σχολικής κοινότητας, στο κτίριο του πρώην Ορφανοτροφείου όπου στεγάζεται έως σήμερα.


1_219_v8dDfGWygz


Το κτίριο αυτό δεν έχει σχεδιαστεί για να στεγάσει σχολείο, είναι όμως ένα όμορφο νεοκλασικό κτίριο που αποπνέει τέχνη και προσελκύει την προσοχή για την αισθητική του. Οι προσαρμογές που έχουν γίνει στους εσωτερικούς χώρους μπορούν να προσφέρουν μια αξιοπρεπή λειτουργία, δεν αρκούν όμως για να αναπτύξει ένα Μουσικό Σχολείο τις δυνατότητές του. Στο Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου λειτουργούν Γυμνάσιο και Λύκειο με τρία τμήματα το καθένα και φοιτούν 105 μαθητές .
Το ωρολόγιο πρόγραμμα ξεκινά στις 08.15 π.μ. και λήγει στις 15.00 μ.μ. με μεσημεριανή διακοπή για φαγητό, το οποίο προσφέρεται δωρεάν.
Δωρεάν επίσης γίνεται και η μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο.

1_218_axGAGlgLbz




Σκοπός του Μουσικού Σχολείου είναι η προετοιμασία και η κατάρτιση των νέων που επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη  μουσική , χωρίς να υστερούν σε γενική παιδεία, αν τελικά επιλέξουν να ακολουθήσουν  άλλους επιστημονικούς  ή επαγγελματικούς τομείς στη ζωή τους .
Αυτό σημαίνει ότι οι απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου μπορούν να διεκδικήσουν ,μέσω των  πανελλήνιων εξετάσεων ,την εισαγωγή τους όχι μόνο  στις μουσικές σχολές  , αλλά και σε όλες τις σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ . 
Μπορούν, επίσης, να συνεχίσουν τις σπουδές τους, όπου αλλού επιθυμούν στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

sxolio_1



Ανάμεσα στους πολλούς στόχους που κάθε σχολείο θέτει, πρωταρχικοί στόχοι για το σχολείο μας είναι να διαμορφώσουμε  ανθρώπους με γνώση και γνώμη υπεύθυνη, απρόσφορους για παραπλάνηση και απρόσβλητους από σειρήνες, συνειδητούς πολίτες και όχι ιδιώτες, ανθρώπους που να αντιλαμβάνονται τα προβλήματα της εποχής μας και να παίρνουν υπεύθυνη θέση σ’ αυτά  με ευαισθησία, ανθρώπους που να αναζητούν, να αναγνωρίζουν το καλό και το ωραίο, όπου κι αν βρίσκονται αυτά, να τα  προστατεύουν και να τα κάνουν τρόπο ζωής, εφαρμόζοντας αυτό που ο Πλάτωνας έλεγε ότι «... η τέχνη πρέπει να μπει στη ζωή μας, ή καλύτερα να γίνει η ζωή μας τέχνη 

download

mousiko-sxoleio-gallofonia3

ScannedImage-35




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............