Το πρόβλημα της υποστελέχωσης του ΕΦΚΑ Ηρακλείου στη Βουλή από τον Χάρη Μαμουλάκη - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

21 Σεπτεμβρίου 2022

Το πρόβλημα της υποστελέχωσης του ΕΦΚΑ Ηρακλείου στη Βουλή από τον Χάρη Μαμουλάκη

Υλοποιώντας την δέσμευση που είχε αναλάβει κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο υποκατάστημα ΕΦΚΑ Ηρακλείου, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, με την συνυπογραφή των Βουλευτών Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκου Ηγουμενίδη, αναδεικνύοντας τα αλυσιδωτά προβλήματα που προκαλεί η υποστελέχωση του Οργανισμού.

 


«Την ώρα που με τις ευλογίες του κ. Μητσοτάκης διπλασιάζονται οι μισθοί του διοικητή, των υποδιοικητών και των μάνατζερ του ΕΦΚΑ, η κατάσταση στο Περιφερειακό Υποκατάστημα Ηρακλείου παραμένει τραγική λόγω της υποστελέχωσης» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Καλούμε την κυβέρνηση να αντιληφθεί την πραγματικότητα και να φροντίσει για την σωστή εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και την εδραίωση συνθηκών αξιοπρεπούς εργασίας για το προσωπικό του Οργανισμού. Να ενισχύσει το υποκατάστημα Ηρακλείου με επαρκές προσωπικό, για να μπορούν να εξυπηρετούνται οι πολίτες με αξιοπρέπεια και συνέπεια, όπως οφείλει να πράττει κάθε σύγχρονο κράτος. Με δεδομένο ότι η χώρα μας, ούσα εκτός μνημονίων από τον Αύγουστο του 2018, δεν δεσμεύεται πλέον με τους σχετικούς περιορισμούς και μπορεί να προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού, καλύπτοντας τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης της περιόδου 2010 – 2018, δεν έχουν καμία δικαιολογία.».

 

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, η Τοπική Διεύθυνση ΕΦΚΑ Ηρακλείου που διατηρεί την έδρα της στον Εσταυρωμένο παραμένει υποστελεχωμένη αδυνατώντας να εξυπηρετήσει τους ασφαλισμένους. Στη συγκεκριμένη Διεύθυνση υπάρχει πληθώρα τμημάτων που καλύπτουν ασφαλισμένους των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου. Παρά την σπουδαιότητα και το ιδιαίτερα μεγάλο όγκο υπηρεσιών, το συγκεκριμένο Υποκατάστημα παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης από την κεντρική διοίκηση του Οργανισμού. 

 

Το εναπομείναν προσωπικό δεν επαρκεί για τον τεράστιο όγκο εργασιών που πρέπει να διεκπεραιώσει, με αποτέλεσμα ο εκνευρισμός και η ταλαιπωρία των αγανακτισμένων πολιτών που έρχονται ακόμη και από την Σητεία για να εξυπηρετηθούν, να αποτελούν δυστοπική καθημερινότητα. Ταυτόχρονα, η έντονη πίεση και ο φόρτος που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι, σε συνδυασμό με το αίσθημα ευθύνης που τους διακατέχει, δυσκολεύουν το έργο τους, τους οδηγούν στην υπερεργασία και δοκιμάζουν τις αντοχές τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............