Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στις εκδηλώσεις για την Επέτειο του Ολοκαυτώματος της Βιάννου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

17 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στις εκδηλώσεις για την Επέτειο του Ολοκαυτώματος της Βιάννου

 Στις εκδηλώσεις για την Επέτειο του Ολοκαυτώματος της Βιάννου παρευρέθηκε το πρωί του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου 2022 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από την Γενική Γραμματέα του Δήμου Ευγενία Στυλιανού.


Ο Δήμαρχος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των θυμάτων, στο Σέλι Αμιρών.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για την Επέτειο του Ολοκαυτώματος της Βιάννου:

Το Ολοκαύτωμα της Βιάννου, που συνετελέσθη από τον Γερμανικό στρατό κατοχής, αποτελεί ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι Κατακτητές, πέραν των δολοφονιών 401 κατοίκων, που, με μεθοδική προετοιμασία, διέπραξαν από τις 14 έως τις 16 Σεπτεμβρίου 1943, προκάλεσαν και ανυπολόγιστες καταστροφές στα οικήματα και στις περιουσίες της περιοχής. Οι ολέθριες συνέπειες από τις θηριωδίες αυτές, άφησαν ανεξάλειπτες πληγές στα χρόνια που ακολούθησαν σε όλους τους κατοίκους της περιοχής, σε όλη την Κρήτη.

Τιμούμε σήμερα την μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος της Βιάννου. Η θυσία τους παραμένει πάντα στην συλλογική μας Μνήμη, υπενθυμίζοντας διαρκώς τις αξίες της Ειρήνης και του Ανθρωπισμού, απέναντι στην Βία, την Βαρβαρότητα, και την περιφρόνηση του Διεθνούς Δικαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............