Στην 20ή Πανελλήνια Λαμπαδηδοδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών ο Νίκος Ηγουμενίδης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

26 Σεπτεμβρίου 2022

Στην 20ή Πανελλήνια Λαμπαδηδοδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών ο Νίκος Ηγουμενίδης

 

Στην Τελετή Λήξης κατά την 20ή Πανελλήνια Λαμπαδηδοδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών έδωσε το παρών ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης. Η τελετή έλαβε χώρα στον Λιμένα Χερσονήσου με την “Φλόγα της Αγάπης” να έχει διανύσει μια απόσταση 130 χιλιομέτρων  μέσα στα όρια του Δήμου Χερσονήσου συμβάλλοντας στη διάδοση του μηνύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας. 


Ο βουλευτής συνεχάρη τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες στους οποίους απονεμήθηκαν μετάλλια και έπαινοι, καθώς και τους Συλλόγους και τους Φορείς που συνέβαλαν στη διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας στο Δήμο Χερσονήσου.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε τη “σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας ως πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης η οποία αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία όταν αναδεικνύεται από τοπικούς φορείς και τοπικές αρχές”, προσθέτοντας ότι «η επάρκεια αίματος διασφαλίζει τη σταθερότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας και όλες οι υγειονομικές συνθήκες επιβάλλουν πλέον να προχωρήσει η σημαντική μεταρρύθμιση στο σύστημα Αιμοδοσίας που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση, με την αναβάθμιση του ρόλου του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και με την πλήρη στελέχωση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών. 


Δε νοείται ένα στέρεο Εθνικό Σύστημα Υγείας χωρίς το προσωπικό που του αρμόζει αλλά και χωρίς την κεντρική και ψηφιοποιημένη διαχείριση του αίματος. Είναι εθνικός στόχος η πλήρης κάλυψη των αναγκών της χώρας από εθελοντές αιμοδότες που με συστηματικό τρόπο προσφέρουν αίμα και η ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης που δεν πρέπει άλλο να μένει στα συρτάρια», δήλωσε από την Χερσόνησο ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............