Άστατος με βροχές και καταιγίδες θ ο καιρός σήμερα Τρίτη - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

23 Αυγούστου 2022

Άστατος με βροχές και καταιγίδες θ ο καιρός σήμερα Τρίτη

 Άστατος με βροχές και καταιγίδες θα είναι ο καιρός σήμερα Τρίτη, ενώ μεγάλη προσοχή πρέπει να επιδείξουμε και τις επόμενες ημέρες, για έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως είπε χθες ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Συγκεκριμένα, ο καιρός τις επόμενες μέρες θα είναι πολύ άστατος, με βροχές, καταιγίδες, ενδεχομένως και χαλαζοπτώσεις, οπότε θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.



Τα φαινόμενα αυτά όμως δεν θα εκδηλώνονται καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, όπως είπε ο Σάκης Αρναούτογλου. «Θα υπάρχουν περάσματα», όπως είπε, που θα συνοδεύονται από ανέμους, ίσως και χαλάζι. Γι' αυτό, όπως σημείωσε, «είναι αναγκαία τα μέτρα αυτοπροστασίας».


ΕΛΛΑΔΑ  22/08/2022  15:41

Σφοδρή καταιγίδα έπληξε την Αθήνα, μπουρίνι στα βόρεια προάστια -Άλλαξε απότομα ο καιρός, αναλυτική πρόβλεψη

ΕΛΛΑΔΑ  22/08/2022  22:25

Αρναούτογλου: Προσοχή! Έρχονται νέες καταιγίδες και υδροσίφωνες -Πού θα χτυπήσουν, πότε θα ξαναδούμε καλοκαίρι


Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Τρίτη

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και το μεσημέρι – απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κατά διαστήματα ισχυρές καταιγίδες.


Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.


Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4, στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά, βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.


Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Πρόσκαιρη βελτίωση τη νύχτα.

Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες κυρίως τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες θα είναι αυξημένες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.


ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα.

Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 και στα νότια δυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικές με πιθανότητα τοπικών βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων.

Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και στην Κρήτη δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.


ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς ισχυρές νωρίς το πρωί. Στα νότια λίγες νεφώσεις.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.


ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα.

Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.


Αρναούτογλου: Έντονα καιρικά φαινόμενα και την Τρίτη

Ειδικότερα, για την Τρίτη, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες στα βόρεια αλλά και στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, ενώ, αντίθετα, στην υπόλοιπη χώρα η μέρα θα ξεκινήσει με σύννεφα, αλλά όχι με έντονα καιρικά φαινόμενα. Από το μεσημέρι, ωστόσο, η αστάθεια θα μεταφερθεί δυτικότερα, με μπόρες και καταιγίδες να εκδηλώνονται πλέον στο μεγαλύτερο κομμάτι της ηπειρωτικής χώρας, ενώ και στην Κρήτη αναμένεται να είναι έντονα τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες και μετά.


Νωρίτερα, ο κ. Αρναούτογλου, με ανάρτησή του στο Facebook, είχε τονίσει την ιδιαίτερη προσοχή που πρέπει να επιδείξουμε τις επόμενες ημέρες, καθώς τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι πολύ έντονα, ενώ βλέπει πιθανότητες ακόμη και για σχηματισμό σιφώνων!


Προβλήματα χθες Δευτέρα από έντονες βροχοπτώσεις

Προβλήματα προκάλεσαν χθες Δευτέρα οι έντονες βροχοπτώσεις τόσο στην Αττική όσο και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Με την έναρξη της νέας εβδομάδας το σκηνικό του καιρού άλλαξε άρδην, καθώς σφοδρή κακοκαιρία έπληξε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, με ισχυρά μπουρίνια που αν και κράτησαν λίγο, προκάλεσαν τις πρώτες πλημμύρες.


Στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και οι οδηγοί προσπαθούσαν με δυσκολία να μετακινήσουν τα οχήματά τους για να μην παρασυρθούν από το νερό. Υπήρξαν επίσης αναφορές και για διακοπές ρεύματος σε όλη την περιοχή. Ισχυρή καταιγίδα έπληξε και τη Βόνιτσα Ιωαννίνων, όπου σημειώθηκε και ισχυρή χαλαζόπτωση.


Στην Αττική καταγράφηκαν έντονα φαινόμενα, κυρίως στα βόρεια το νομού και πιο συγκεκριμένα σε Κηφισιά, Λυκόβρυση και Αχαρνές. Η Πυροσβεστική δέχθηκε συνολικά 23 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ υπήρξε ολόκληρη επιχείρηση για να απεγκλωβιστεί οικογένεια που είχε κολλήσει με το αυτοκίνητό της κοντά στην γέφυρα Καλυφτάκη.


Στην Σκόπελο έκαναν την εμφάνισή τους υδροστρόβιλοι, οι οποίοι όμως δεν απείλησαν το νησί και δεν δημιούργησαν προβλήματα. Έντονη κεραυνική δραστηριότητα καταγράφηκε σε πολλές περιοχές της χώρας.

Λαμία: Πολλά τα προβλήματα από την κακοκαιρία

Προβλήματα από την κακοκαιρία σημειώθηκαν χθες Δευτέρα σε πολλές περιοχές της χώρας.


Οχήματα ακινητοποιήθηκαν στην Εθνική οδό στο δρόμο Λαμίας-Στυλίδας, που είναι τα διόδια, ενώ, λόγω των έντονων φαινομένων στην περιοχή, σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών για να κόψουν δέντρα που έπεσαν, είτε για να αντλήσουν νερά.


Πτολεμαΐδα: Τεράστια τα προβλήματα εξαιτίας σφοδρής καταιγίδας

Τεράστια ήταν τα προβλήματα που άφησε πίσω της χθες η κακοκαιρία στην Πτολεμαΐδα, καθώς ερχόντουσαν οχήματα της Πυροσβεστικής και από άλλες πόλεις για να συνδράμουν.


Ιωάννινα: Ισχυρό μπουρίνι έπληξε την πόλη -Σε απόγνωση καταστηματάρχες

Καταστηματάρχες σε κεντρικές οδούς της πόλης εξέφρασαν χθες την απόγνωσή τους, καθώς, όπως αναφέρει το epirus-tv-news, μετά την ισχυρή βροχόπτωση έγιναν στο ίδιο έργο θεατές, βλέποντας τον δρόμο να μετατρέπεται σε ποτάμι και τα νερά να φτάνουν ως τα σκαλοπάτια των  καταστημάτων, με τους  ίδιους να δίνουν μάχη για να σώσουν τις περιουσίες τους.


Όπως κατήγγειλαν επαγγελματίες της πόλης, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού κάθε φορά που βρέχει παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο, καθώς στους πλαϊνούς δρόμους δεν υπάρχουν επαρκή φρεάτια για να απορροφήσουν τον όγκο του νερού.


Πολλά τα προβλήματα και στη Χαλκιδική από την κακοκαιρία

Πολλά είναι τα προβλήματα που δημιούργησε και στη Χαλκιδική η κακοκαιρία που πλήττει μεγάλο μέρος της χώρας. 

efimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............