Κυριακάτικο φαγητό, το “καλό” φαγητό της εβδομάδας - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

07 Αυγούστου 2022

Κυριακάτικο φαγητό, το “καλό” φαγητό της εβδομάδας

 Σκέφτομαι συχνά, πόσο πολύ αγαπώ τις Κυριακές. Νομίζω πως πιο πολύ οφείλεται στο ότι η  ιδιοσυγκρασία μου αγαπάει τα οικογενειακά μαζώματα. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη δικαίωση της οικογενειακής ζωής από το να ετοιμάζεις το κυριακάτικο φαγητό. Να ψάχνεις συνταγές για εύκολα ή δύσκολα φαγητά, πάντοτε νόστιμα ωστόσο, για το κυριακάτικο τραπέζι, στο οποίο θα μαζευτεί και η στενή και η ευρύτερη οικογένεια.


Και το καλύτερο μου είναι όταν η μάζωξη έχει και ειδική αφορμή. Όταν γιορτάζουμε τα γενέθλια ή την ονομαστική γιορτή ενός μέλους της οικογένειας, ή όταν έχουμε κάποια επέτειο. Είναι εκείνα τα τραπέζια που πρόκειται να κρατήσουν μέχρι το βράδυ. Που τα πιάτα θα αδειάσουν και θα γεμίσουν πολλές φορές. Και που όλοι θα φορέσουν τα ωραία, σπιτικά τους ρούχα. Το ένδυμα του κυριακάτικου τραπεζιού  πρέπει να είναι σπιτικό. Σπιτικό, αλλά χλιδάτο, όπως ορίζει το χλιδάτο ο καθένας μας.

Πριν βάλετε όμως τις βελούδινες φόρμες και τα γυαλιστερά κιμονό σας, προέχει το τι θα μαγειρέψετε!

Εδώ μεγάλο ρόλο παίζει η φαντασία. Κλείστε τα μάτια και φανταστείτε τις ιδέες σας ως έτοιμα φαγητά πάνω στο τραπέζι. Γιατί η προϋπόθεση για να δώσετε τον απαραίτητο εορταστικό τόνο στις Κυριακές σας είναι το ωραίο στόλισμα του τραπεζιού. Βρείτε πρωτότυπες και πεντανόστιμες συνταγές από την Αργυρώ που θα ξετρελάνουν όλη την οικογένεια.

Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο και ζωγραφίστε το τραπέζι, με ό,τι έχετε, ακόμα κι αν δεν πρόκειται να το φάτε.

Το κυριακάτικο φαγητό θέλει ομορφιά. Θέλει πολύ ομορφιά. Γιατί την επομένη σε περιμένει η δυσκολότερη μέρα της εβδομάδας. Δώστε του ομορφιά λοιπόν. Χρώματα από περίτεχνες σαλάτες, μυρωδιές από ψητά, ωραίες πετσέτες περασμένες σε κρικάκια, λουλούδια στα βάζα. 

Το Κυριακάτικο τραπέζι θέλει ομορφιά.

Πράγματα που θα αγοράσετε ειδικά για την Κυριακή. Ένα ακριβό κρασί. Ένα ιδιαίτερο τυρί. Ένα τσάτνεϊ σύκου για να συνοδέψετε το ψητό κρέας. Οτιδήποτε θα δώσει την απαραίτητη επισημότητα στην ημέρα και θα δώσει άλλη διάσταση στο φαγητό και το τραπέζι σας. Και γεύσεις πιο πικάντικες, πιο σπιρτόζικες από ό,τι σερβίρετε τις καθημερινές.

Ιδέες για εύκολα και νόστιμα φαγητά για το κυριακάτικο τραπέζι υπάρχουν!

Από εκεί και πέρα σημαντικό είναι να διαλέξετε φαγητά που δε θα είναι προβλέψιμα, που θα είναι πλούσια σε διαφορετικές γεύσεις και που θα έχουν καλές προδιαγραφές στο θέμα της οργάνωσης. Να μπορούν για παράδειγμα κάποια στάδια να προετοιμαστούν και από την προηγούμενη μέρα.

Όλα τα παραπάνω δε σημαίνουν όμως ότι το κυριακάτικο φαγητό πρέπει να σας πονοκεφαλιάσει.

Το μενού μπορεί να ταξιδεύει πάνω σε πορεία τεθλασμένη. Να βολτάρει πάνω στα νόστιμα πιάτα που φέρνουν ζεστασιά και αναμνήσεις από το παρελθόν σε ένα συνδυασμό απλότητας και φροντίδας σημερινής. Και να είναι φτιαγμένο με αγάπη. Άλλωστε, πάντα υπάρχουν ιδέες για εύκολα και νόστιμα φαγητά για το κυριακάτικο τραπέζι! Αυτό είναι το πιο απαραίτητο υλικό από όλα!!!

https://www.argiro.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............