Εκπαιδευτικό σεμινάριο για την ασφαλή προσέγγιση των αδέσποτων ζώων - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

15 Ιουνίου 2022

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για την ασφαλή προσέγγιση των αδέσποτων ζώων

 Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για την ασφαλή προσέγγιση των αδέσποτων ζώων κατά την περισυλλογή τους και όχι μόνο, πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο με πρωτοβουλία και διοργάνωση του Τμήματος πολιτισμού & Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με τις Φιλοζωικές Ομάδες «Σείριος» και «Ζωφόρος», οι οποίες κάλυψαν όλες τις απαιτήσεις πραγματοποίησης του σεμιναρίου.


Στόχος του σεμιναρίου, η κατάρτιση του προσωπικού του Δημοτικού Κυνοκομείου Ηρακλείου καθώς και η ενημέρωση των εθελοντών στην θετική προσέγγιση και ηθική μεταχείριση των αδέσποτων ζώων κατά την περισυλλογή τους από το δρόμο και τη διαμονή τους στο κυνοκομείο. Το εκπαιδευτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή του θετικού εκπαιδευτή Δημήτρη Γραμματικάκη, καθηγητή του Zero stray academy.

Μουσική -Θεατρική παράσταση «Σκύλος στο Δρόμο»

Παράλληλα στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην αντιμετώπιση του ζητήματος των αδέσποτων στο Ηράκλειο, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 11 Ιουνίου η μουσικοθεατρική παράσταση «Σκύλος στο Δρόμο». Την παράσταση διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου -Αντιδημαρχία Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συγκεντρώθηκαν κονσέρβες, ξηρά τροφή και παιχνίδια για την στήριξη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Ηρακλείου.

Στη μουσική, διαδραστική παράσταση τραγουδησαν οι: Ιωάννα Εμμανουήλ και Ρεγγίνα - Ευαγγελία Αποστολάκου, στην αφήγηση η Ιωάννα Παπαμόσχου ενώ τα κείμενα επιμελήθηκε η Γιόλα Αργυροπούλου. Ενορχήστρωση: Γιώργος Κωνσταντινίδης, διασκευή και ενορχήστρωση για τη Φιλαρμονική: Δημήτρης Βασμαρής.

Συμμετείχε, επίσης, η παιδική και νεανική χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, υπό τη Διεύθυνση της κ. Λένας Χατζηγεωργίου και η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου, υπό τη Διεύθυνση της αρχιμουσικού κ. Δέσποινας Σκανδαλάκη.

Την εκδήλωση στήριξαν ενεργά η Περιφέρεια Κρήτης, η Zero Stray Academy, οι φιλοζωικές ομάδες «Σείριος» και «Ζωφόρος» καθώς και η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............