Στην εθελοντική αιμοδοσία στην Επισκοπή ο Νίκος Ηγουμενίδης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

22 Ιουνίου 2022

Στην εθελοντική αιμοδοσία στην Επισκοπή ο Νίκος Ηγουμενίδης

 Να προχωρήσει η σημαντική μεταρρύθμιση στο σύστημα Αιμοδοσίας που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση” - “Πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης η εθελοντική αιμοδοσία”, το διπλό μήνυμα του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας ως πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης ανέδειξε με την παρουσία του στην εθελοντική αιμοδοσία στην Επισκοπή στον Δήμο Χερσονήσου ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης. Ο βουλευτής με την αφορμή την τελευταία ημέρα σήμερα της 2ης εβδομάδας εθελοντικής αιμοδοσίας στο Δήμο Χερσονήσου και της Ημέρας του Εθελοντή αιμοδότη εξήρε την πρωτοβουλία των συλλόγων, των φορέων και αρμόδιων υπηρεσιών για την πρωτοβουλία διοργάνωσης ημερών εθελοντικής αιμοδοσίας, ενώ επίσης τόνισε ότι η αιμοδοσία αποτελεί ζήτημα Δημόσιας Υγείας.


Ο Νίκος Ηγουμενίδης σημείωσε ότι «η επάρκεια  αίματος διασφαλίζει τη σταθερότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας και όλες οι υγειονομικές συνθήκες επιβάλλουν πλέον να προχωρήσει η σημαντική μεταρρύθμιση στο σύστημα Αιμοδοσίας που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση, με την αναβάθμιση του ρόλου του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και με την πλήρη στελέχωση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών. Δε νοείται ένα στέρεο Εθνικό Σύστημα Υγείας χωρίς το προσωπικό που του αρμόζει αλλά και χωρίς την κεντρική και ψηφιοποιημένη διαχείριση του αίματος. Είναι εθνικός στόχος η πλήρης κάλυψη των αναγκών της χώρας από εθελοντές αιμοδότες που με συστηματικό τρόπο προσφέρουν αίμα και η ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης που δεν πρέπει άλλο να μένει στα συρτάρια», δήλωσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............