Το περπάτημα, απο τις πιο απλές σωματικές ασκήσεις - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

14 Ιουνίου 2022

Το περπάτημα, απο τις πιο απλές σωματικές ασκήσεις

 Υπάρχουν ενδείξεις από αναρίθμητες έρευνες ότι η τακτική σωματική δραστηριότητα σχετίζεται με την καλή ποιότητα ζωής καθώς και την υγεία αργότερα στη ζωή. Η τακτική άσκηση έχει αναφερθεί ότι συμβάλλει θετικά στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων, του καρκίνου, της υπέρτασης, του διαβήτη και άλλων χρόνιων παθήσεων.



Το καθημερινό περπάτημα συσχετίστηκε με μειωμένο κίνδυνο θανάτου για όλες τις ηλικιακές ομάδες ανδρών και γυναικών, ανεξάρτητα από κοινωνικοδημογραφικούς παράγοντες και τρόπου ζωής, ΔΜΣ, ιατρική κατάσταση, ασθένεια και λειτουργική ικανότητα. Το περπάτημα συμβάλει στη βελτίωση της καρδιαγγειακής ικανότητας, στη μείωση του σωματικού βάρους και του σωματικού λίπους και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Το περπάτημα, είναι μια προτιμώμενη μέτριας έντασης σωματική άσκηση και λόγω της σχετικής ευκολίας και προσβασιμότητας, έχει ενσωματωθεί στην καθημερινή ρουτίνα πολλών ανθρώπων βοηθώντας τους στη διατήρηση ενός δραστήριου τρόπου ζωής. Το περπάτημα έχει προταθεί ακόμη και σε ασθενείς με ασθένειες που είναι λιγότερο πιθανό να ασκηθούν.

Τα οφέλη είναι πάρα πολλά, με τα κυρίαρχα να αποτελούν τα ακόλουθα:
Προάγει την υγεία της καρδιάς – Το τακτικό περπάτημα μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή της καρδιακής νόσου. Εκτός αυτού, το τακτικό περπάτημα βοηθά τους ανθρώπους να αναρρώσουν γρηγορότερα από εμφράγματα και χειρουργικές επεμβάσεις.

Συμβάλλει στην σεξουαλική υγεία – Το περπάτημα βοηθά στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος.
Υγειές σώμα – Το τακτικό περπάτημα είναι μια μορφή αερόβιας άσκησης. Βοηθά επίσης στη βελτίωση της βιολογικής, σωματικής, ψυχοκοινωνικής και συναισθηματικής υγείας σας.
Προωθεί την υγεία των οστών – Αυτή η απλή άσκηση είναι πολύ αποτελεσματική για τη σπονδυλική στήλη, τα πόδια και τους γοφούς σας.
Μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη – Το τακτικό περπάτημα βοηθά στη βελτίωση του επιπέδου του ΔΜΣ σε άτομα με διαβήτη.

Κατάθλιψη – Το περπάτημα βοηθά στην τόνωση της διάθεσής σας.
Βελτιώνει τον ύπνο

Εγκυμοσύνη – Το περπάτημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βοηθά στη μείωση των προβλημάτων που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη.

Βάρος – Το περπάτημα βοηθά στη διατήρηση ενός υγιές σωματικού βάρους
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα – Το περπάτημα συμβάλλει στο να κρατάμε μακριά διάφορες ασθένειες όπως το κρυολόγημα, ο βήχας και η γρίπη.


DiPietro L. Physical activity in aging: changes in patterns and their relationship to health and function. J Gerontol A Biol Sci Med Sci. 2001

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............