Σύσκεψη στο δήμο Χερσονήσου παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή για το κυκλοφοριακό, στάθμευση οχημάτων και λειτουργία καταστημάτων - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

21 Ιουνίου 2022

Σύσκεψη στο δήμο Χερσονήσου παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή για το κυκλοφοριακό, στάθμευση οχημάτων και λειτουργία καταστημάτων

 Ζητήματα καθημερινότητας όπως είναι το κυκλοφοριακό, η στάθμευση οχημάτων και η λειτουργία των καταστημάτων στον Δήμο Χερσονήσου τέθηκαν επί τάπητος κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Ηρακλείου Νίκου Σπυριδάκη, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου Γιώργο Μαρκογιαννάκη και εκπροσώπων φορέων, συλλόγων και επαγγελματιών του Δήμου.


Στόχος είναι να αναπτυχθούν συνέργειες για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σε όλο τον Δήμο Χερσονήσου και η εφαρμογή ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου με στοχευμένες παρεμβάσεις, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων ο Δήμος υποδέχεται μεγάλο όγκο επισκεπτών.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εντατικοποίηση της αστυνόμευσης και η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας κατοίκων και επισκεπτών σε έναν κατεξοχήν τουριστικό δήμο, με τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει λόγω της ραγδαίας αύξησης του πληθυσμού τους καλοκαιρινούς μήνες, ήταν ορισμένα από τα ζητήματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος δήλωσε : «Καλούμαστε να βρούμε κοινά αποδεκτές λύσεις για να αλλάξουμε τον τόπο μας. Οι ανάγκες μπορεί σε κάποιες

περιπτώσεις να είναι διαφορετικές από περιοχή σε περιοχή όμως ο τελικός στόχος είναι ίδιος για το σύνολο του Δήμου και αφορά στη βελτίωση της καθημερινότητας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής δημοτών και επισκεπτών. Με στοχευμένες παρεμβάσεις, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, επιχειρούμε να ανατρέψουμε ένα σκηνικό πολλών δεκαετιών».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και επαγγελματιών κατέθεσαν προτάσεις, εξέφρασαν προβληματισμούς, περιέγραψαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και συμφώνησαν πως απαιτείται συνεργασία για την επίλυσή τους.

Αποφασίστηκε να δρομολογηθεί δέσμη στοχευμένων παρεμβάσεων ενώ μεταξύ άλλων θα κινητοποιηθεί περαιτέρω ο ελεγκτικός μηχανισμός.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου ευχαρίστησε θερμά τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου και τον Διοικητή του ΑΤ Χερσονήσου επισημαίνοντας : «Έχουμε άριστη συνεργασία με γνώμονα πάντα την κοινή υποχρέωση έναντι των δημοτών και των επισκεπτών μας για αποτελεσματικότερη διαχείριση των όποιων προβλημάτων. Ο τουρισμός είναι ένα προϊόν που πρέπει συνεχώς να αναβαθμίζεται. Παράλληλα δεν θα πρέπει να αμελούμε την καθημερινότητα των δημοτών. Με απόλυτη εμπιστοσύνη βρισκόμαστε δίπλα στην Ελληνική Αστυνομία για να συνδράμουμε στον διαρκή της αγώνα με το κυκλοφοριακό, την παραβατικότητα, τη λειτουργία των καταστημάτων για τη βελτιστοποίηση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Μανόλης Καλαιτζάκης, Κωνσταντίνος Αναστασάκης και Κωνσταντίνος Ζαχαριουδάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου Γιώργος Χειρακάκης και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χερσονήσου Κωνσταντίνος Παρλαμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............