«Πολιτιστικό Καλοκαίρι Χανιά 2022» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

23 Ιουνίου 2022

«Πολιτιστικό Καλοκαίρι Χανιά 2022»

 Ο Δήμος Χανίων ανακοινώνει το σύνολο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που απαρτίζουν το φετινό «Πολιτιστικό Καλοκαίρι Χανιά 2022» με πληθώρα δρώμενων για μικρούς και μεγάλους.

Σε χώρους του Δήμου Χανίων, η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Χανίων (Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ.), διοργανώνει και φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, χορευτικά δρώμενα, κινηματογραφικές προβολές, εκθέσεις και δράσεις για παιδιά.


Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε στον εκθεσιακό χώρο του Μεγάλου Αρσεναλίου (ΚΑΜ), ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης υπογράμμισε πως: «Μετά από δύο χρόνια μεγάλων δυσκολιών, ανακοινώνουμε το πρόγραμμα για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Χανίων. Ένα πρόγραμμα πλούσιο, με περισσότερες από 150 εκδηλώσεις οι οποίες θα δώσουν χρώμα, θα δώσουν ζωή και θα τονώσουν την πολιτιστική δημιουργία στα Χανιά».  Όπως τόνισε ο κ. Σημανδηράκης, φέτος έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα, στην πρωτότυπη καλλιτεχνική δημιουργία, με νέες παραγωγές, οι οποίες έρχονται στο Δήμο μας με σκοπό να καθιερωθούν ως σημαντικά εθνικά γεγονότα.

«Ξεκινάει το Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων, από τον Δήμο Χανίων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, ένα μεγάλο διεθνές φεστιβάλ, με συγγραφείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Καλό καλοκαίρι λοιπόν, πλούσιο σε πολιτισμό, γιατί τα Χανιά κάθε μέρα που περνάει, ταυτίζονται όλο και περισσότερο με τον πολιτισμό», είπε κλείνοντας ο Δήμαρχος Χανίων.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πρόεδρος της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., Γιάννης Γιαννακάκης ανέφερε: «Είναι μεγάλη μας χαρά, που μπορούμε πλέον και υλοποιούμε αυτό που είχαμε στον αρχικό σχεδιασμό: να ανοίξουμε περισσότερους χώρους στα Χανιά.
Στο φετινό καλοκαίρι μεγάλη και ξεχωριστή σημασία έχουν τα πολλά φεστιβάλ και καλούμε όλους τους πολίτες να τα αγκαλιάσουν. Είναι δράσεις που ομορφαίνουν την πόλη, είναι δράσεις που η πόλη τις αγκαλιάζει και κάνουν την πόλη αυτό ακριβώς που θέλουμε: μία πόλη που έχει ως κεντρική αξία τον πολιτισμό».

Κλείνοντας, ο Αντιπρόεδρος της Κοινοφελούς Επιχείρησης, Μανώλης Παπαδάκης, αναφέρθηκε στην ανανεωμένη σελίδα της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., chania-culture.gr, «ο  πολιτισμός αποτελεί ένα βασικό κομμάτι του ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου Χανίων, κάτι που είδαμε ξεκάθαρα στα χρόνια της πανδημίας, με την σελίδα της ΚΕΠΠΕΔΗΧ να έχει πάνω από 140.000 επισκέψεις τον χρόνο, πάνω από 75.000 χρήστες και περισσότερες από 20.000 δωρεάν κρατήσεις θέσεων, τα προηγούμενα χρόνια».

Ήδη, τα εισιτήρια για πολλές από τις εκδηλώσεις μπορούν να γίνουν με κράτηση από το site της ΚΕΠΠΕΔΗΧ, ενώ «στους επόμενους μήνες, θα μπορούμε να εντάξουμε όλες τις πολιτιστικές δομές του Δήμου, έτσι ώστε να μπορούν να πωλούν προϊόντα,  θα μπορεί απευθείας να το αγοράσει κάποιος από τον υπολογιστή ή το κινητό του. Ένα άλλο κομμάτι που έχουν εστιάσει, πέρα από την προσβασιμότητα της σελίδας, είναι το κομμάτι της κράτησης των χώρων, όπου κάποιος μπορεί πολύ εύκολα να ενημερωθεί για όλη την πληροφορία που χρειάζεται», συμπλήρωσε ο Αντιπρόεδρος της Επιχείρησης.

Το συνοπτικό πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων, καθώς και των διαφόρων Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθούν φέτος το καλοκαίρι, βρίσκεται στην ανανεωμένη σελίδα chania-culture.gr, όπου και θα ανανεώνεται συνεχώς. Βρείτε το εδώ: 

https://www.chania-culture.gr/politistiko-kalokairi-2022-synoptiko-programma-2/

Φυσικά, διαρκής ενημέρωση για τις εκδηλώσεις και ενδιαφέροντα νέα για τα πολιτιστικά δρώμενα, υπάρχουν και στις επίσημες σελίδες του Δήμου Χανίων και της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ. στα κοινωνικής δικτύωσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............