Με τεράστια επιτυχία εξελίσσεται το διήμερο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαΐου 2022

Με τεράστια επιτυχία εξελίσσεται το διήμερο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

 Με τεράστια επιτυχία εξελίσσεται στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο  της Αθήνας το διήμερο

 ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ



Σε κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός και μοναδική ευκαιρία για την προώθηση των Κρητικών Προϊόντων στη διευρυμένη ελληνική αγορά,  εξελίχθηκε η πρώτη ημέρα του διήμερου Παγκρήτιου Φόρουμ που ξεκίνησε σήμερα στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας (ΟΑΚΑ) με στόχο τη διασύνδεση της Κρητικής Διατροφής με την ευζωία, τον αθλητισμό και τον αθλητικό Τουρισμό.


Εκπρόσωποι  59 ξενοδοχείων, Super Market, Δικτύων Διανομής, Delicatessen και εστιατορίων  συναντήθηκαν με 118 παραγωγούς - μεταποιητές τροφίμων από την Κρήτη και είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα, κάνοντας το πρώτο βήμα για τη μελλοντική απευθείας συνεργασία μαζί τους.


Στη διάρκεια της πρώτης ημέρας του Φόρουμ πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 6.000 επιχειρηματικές συναντήσεις,  ανοίγοντας νέους διαύλους για την έξοδο των κρητικών προϊόντων σε νέες αγορές.


Το Παγκρήτιο Φόρουμ περιλαμβάνει προκαθορισμένες συναντήσεις (Β2Β) μεταξύ των δύο πλευρών, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, καθώς και παράλληλες δράσεις για γνωριμία με τα κρητικά προϊόντα. 

Η δράση αυτή των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Κρήτης, που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά εκτός Κρήτης με τη στήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους συμμετέχοντες υποψήφιους αγοραστές, καθώς δεν υπάρχει αντίστοιχη πρωτοβουλία σε πανελλαδικό επίπεδο. 

Το Παγκρήτιο Φόρουμ πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Διευθυντών Ξενοδοχείων και με τη στήριξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ), της Περιφέρειας  Αττικής και της Περιφέρειας Κρήτης.


Κατά την έναρξη του Παγκρήτιου Φόρουμ ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης επισήμανε «Οπωσδήποτε είναι σε όλους «ξένο» να υλοποιείται μια τέτοιου ύφους διοργάνωση εντός μιας εμβληματικής αθλητικής εγκατάστασης και μάλιστα εκτός των ορίων της Κρήτης, αλλά με έντονο κρητικό άρωμα παντού! Ο αθλητισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη σωστή διατροφή, η οποία έρχεται σε απόλυτη αρμονία με το περιβάλλον και τα προϊόντα της κρητικής γης, παγκοσμίως γνωστά για την ποιότητά τους και την ανυπολόγιστη θρεπτική αξία τους. Έχουμε ανάγκη από νέα ερεθίσματα υπέρ του ευ ζην. Η Κρήτη μπορεί και πρέπει να πρωταγωνιστήσει σε κάθε επίπεδο στην μεγάλη αυτή προσπάθεια εδραίωσης μίας άλλης νοοτροπίας για τους Έλληνες πολίτες που θα κάνει την Ελλάδα ολόκληρη διεθνές παράδειγμα υγιεινής διατροφής και αθλητικής κουλτούρας. Στο άκουσμα της είδησης πολλοί ίσως σκέφτηκαν ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί ή δεν θα έχει αντίκτυπο ένα τέτοιο εγχείρημα. Αν δεν πιστέψεις όμως βαθιά στην αξία αυτού που κάνεις και κυρίως αν δεν πιστέψεις στις δυνάμεις, με τις οποίες συντάσσεσαι, τίποτα δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Και αυτό το διήμερο, αποδεικνύεται ότι όλα μπορούν να γίνουν πράξη, με σωστό και οργανωμένο σχεδιασμό και με ειλικρινή συνεργασία» και τόνισε χαρακτηριστικά  «Πρέπει να επενδύσουμε και να στηρίξουμε την ανάπτυξη και διάδοση δράσεων στην κοινωνία με στόχο την διαμόρφωση μιας κουλτούρας υγιεινού τρόπου ζωής.  Ένας εξίσου σημαντικός λόγος που ώθησε στην υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος πηγάζει από την ίδια την αξία των κρητικών προϊόντων. Αν υπάρχει μια περιοχή στην χώρα μας, η οποία να μπορεί να συγκεντρώσει ταυτόχρονα όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τις ομορφιές που κρύβει η Ελλάδα, αν μπορεί ένας τόπος να συνδυάσει τη γεύση και τα αρώματα, με εικόνες αναμνήσεων, αυτό το μέρος δεν είναι άλλο από την Κρήτη.»

Στη διάρκεια της Ομιλίας του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης τόνισε οτι «Το Παγκρήτιο Φόρουμ από την πρώτη κιόλας διοργάνωσή του το 2012, από τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου,  είχε και έχει για πυρήνα μια απλή ιδέα: να συνδεθεί παραγωγικά ο πιο δυναμικά αναπτυσσόμενος τομέας της Κρητικής οικονομίας, ο τουρισμός,  με την αγροτική παραγωγή, τη μεταποίηση και τη βιοτεχνία και να αναπτυχθούν συνέργειες μεταξύ τους. Με τη διεξαγωγή του Παγκρήτιου  Φόρουμ στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας  φιλοδοξούμε  να ενισχύσουμε το πλέγμα παραγωγικών δραστηριοτήτων που έχει δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια  και να καταθέσουμε μια α νέα πρόταση γνωριμίας προς τους εκπροσώπους Ξενοδοχείων και Δικτυών Διανομής από όλη την Ελλάδα με την κρητική διατροφή, τον πολιτισμό και την τοπική παραγωγή της Κρήτης.»


Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου και του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης κ. Γιώργος Γιακουμάκης υπογράμμισε οτι «Με την πανδημία και εν μέσω των συνεπειών της πολεμικής ανάφλεξης, συνειδητοποιήσαμε ξανά τη σημασία της διατροφικής μας παραγωγής και της διατροφικής αυτονομίας. Είναι καιρός να γνωρίσουμε και την ποιότητα των σχετικών προϊόντων μας. Ειδικά για τα προϊόντα  της Κρητικής διατροφής είναι σημαντική η συγκυρία του Φόρουμ της Αθήνας, μιας και υποστηρίζει την προσπάθειά μας για την ουσιαστική εισαγωγής τους στο πλέγμα των υπηρεσιών του Αθλητικού Τουρισμού, ενός από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς της τουριστικής βιομηχανίας σήμερα. 


Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων κ. Αντώνης Ροκάκης ανέφερε “Σε μια έντονα ταραγμένη περίοδο για τον παγκόσμιο Αγροδιατροφικό τομέα και την Επισιτιστική εφοδιαστική αλυσίδα, τα Επιμελητήρια της Κρήτης αναλαμβάνουμε μια ακόμα στρατηγική πρωτοβουλία ανάπτυξης - αυτή τη φορά σε στενή συνεργασία με τον δυναμικό Υφυπουργό Αθλητισμού. Πραγματοποιούμε σήμερα ένα σημαντικό βήμα μπροστά, επεκτείνοντας και στην Αθήνα το «Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων», έναν ακόμα καταξιωμένο και αποτελεσματικό θεσμό πολυεπίπεδης προβολής της ποιοτικής υπεραξίας της Κρητικής Γης, των ανθρώπων και των επιχειρήσεών της. Μέσω της πρωτεύουσας, στρατηγική μας στόχευση το σύνολο της Ελληνική Αγοράς. Πολύτιμοι «πρεσβευτές» μας οι υψηλού επιπέδου τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού μας, οι οποίες «υπενθυμίζουν» κάθε χρόνο τις κορυφαίες γευστικές εμπειρίες της κουζίνας μας στα εκατομμύρια των επισκεπτών μας από κάθε γωνιά του κόσμου. Σήμερα, όπως και ανά τους αιώνες, η Αθήνα, με τους απαιτητικούς καταναλωτές και τις καταξιωμένες επιχειρήσεις της, δεν μπορεί παρά να συνεχίσει να κατέχει ξεχωριστό στρατηγικό ρόλο και για το Μέλλον της Κρητικής διατροφικής πρότασης, καθώς εξακολουθεί να αποτελεί εκτός από την πολιτιστική, τουριστική και αθλητική πρωτεύουσα της πατρίδας μας και μια από τις κορυφαίες της παγκόσμιας κοινότητας". 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Θωμάς Χαριτάκης επισήμανε οτι «Είναι η πρώτη φορά που οι παραγωγικοί φορείς της Κρήτης οργανωμένα και συντονισμένα επιχειρούμε εκτός νησιού με στόχο να διαδώσουμε το πρότυπο της Κρητικής διατροφής και να συνδέσουμε τα κρητικά προϊόντα με την ευζωία και τα οφέλη του αθλητισμού. Βλέποντας την ανταπόκριση που έχει η νέα αυτή πρωτοβουλία θεωρώ οτι πρέπει να επαναληφθεί και να καταστεί θεσμός. Ο αριθμός των συμμετεχόντων μας γεμίζει αισιοδοξία και μας κάνει να πιστεύουμε οτι θα υπάρξουν πολλές αξιόλογες συνεργασίες.»


Το Παγκρήριο φόρουμ θα συνεχιστεί αύριο Σάββατο 28 Μάϊου από τις 10.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι με αντίστοιχες επιχειρηματικές συναντήσεις. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............