Ημέρα Καριέρας την Πέμπτη 26 Μαΐου στο Ηράκλειο - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

25 Μαΐου 2022

Ημέρα Καριέρας την Πέμπτη 26 Μαΐου στο Ηράκλειο

  Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στο πλαίσιο του ενταξιακού προγράμματος HELIOS, που υλοποιείται με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, διοργανώνει την ημέρα καριέρας “Career4all” στο Ηράκλειο Κρήτης στις 26 Μαΐου, στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο από τις 10.00 έως τις 17.00 (αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου και αίθριο).


Η δράση στοχεύει στην ενίσχυση της ισότιμης πρόσβασης προσφύγων και μεταναστών στην τοπική αγορά εργασίας και τη διασύνδεση ιδιωτικών φορέων και πιθανών εργοδοτών με υποψηφίους εργαζόμενους. Επιπλέον, καθώς οι δράσεις έχουν συμπεριληπτικό και ενταξιακό χαρακτήρα θα είναι ανοιχτές σε όλους τους ενδιαφερόμενους ημεδαπούς και αλλοδαπούς που αναζητούν εργασία.

Στο Ηράκλειο Κρήτης, ο ΔΟΜ ενώνει τις δυνάμεις του με τον Δήμο , την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών και το Συμβούλιο Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου. Στην οργανωτική επιτροπή το «παρών» θα δώσει και ο εταίρος υλοποίησης του προγράμματος HELIOS «Πλοηγός». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο της ημέρας καριέρας “Career4all”, παράλληλα με τις συνεντεύξεις των υποψηφίων με εργοδότες που αναζητούν ανθρώπινο δυναμικό, θα πραγματοποιηθεί ένα εκπαιδευτικό συνέδριο, όπου φορείς και εκπρόσωποι επιχειρήσεων θα παρουσιάσουν την τοπική οικονομία και τις ευκαιρίες απασχόλησης σε αυτήν.

Η ημέρα καριέρας θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή εταιρειών και οργανισμών, οι οποίες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης σχετικά με νομικά ζητήματα πρόσβασης του μεταναστευτικού και προσφυγικού πληθυσμού στην αγορά εργασίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος HELIOS που υλοποιεί ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, έχει πραγματοποιηθεί το 2022 σειρά δράσεων διασύνδεσης με εργοδότες, όπως η ημέρα καριέρας στην Καρδίτσα και η εβδομάδα καριέρας με εστίαση στον κλάδο της φιλοξενίας και του τουρισμού στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 300 υποψήφιοι και τουλάχιστον 30 επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............