Η Κορυφή Παπούρα Στο Χωριό Ροδιά Του Δήμου Μαλεβιζίου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

25 Οκτωβρίου 2021

Η Κορυφή Παπούρα Στο Χωριό Ροδιά Του Δήμου Μαλεβιζίου


 295063_333694840036939_281069595_n


Η Παπούρα Ρογδιάς είναι κορυφή του νομού Ηρακλείου.Βρίσκεται βορειοδυτικά της πόλης του Ηρακλείου. Στην κορυφή υπάρχει κέντρο ραδιοτηλεοπτικής εκπομπής και είναι το κύριο σημείο εκπομπής της πόλης, που καλύπτει ως θέση την πόλη και το βόρειο τμήμα του νομού μέχρι και τα Μάλια.

 Κάποιοι σταθμοί που εκπέμπουν από τη Παπούρα με μεγάλη ισχύ πιάνουν στη Σαντορίνη και σε άλλα νησιά του Αιγαίου. Έχει υψόμετρο 631 μέτρων.

Rogdia1

Ο πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός που αξιοποίησε την θέση το 1988, ήταν ο ραδιοφωνικός σταθμός Ραδιοκύματα Kρήτης το 1988. Την ίδια χρονιά, η ΕΡΤ τοποθέτησε στο κέντρο σταθμό επίγειας αναμετάδοσης των δορυφορικών προγραμμάτων της δημόσιας εταιρίας και αργότερα των τριών τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας. Από το 1989 άρχισε η σταδιακή εκμετάλλευση του κέντρου και από άλλους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς της περιοχής, με αποτέλεσμα να στεγάζονται εκεί το 2007 συνολικά 22 τηλεοπτικοί και πάνω από 30 ραδιοφωνικοί σταθμοί.

Το 2002, ο τότε υποψήφιος νομάρχης Ηρακλείου Δημήτρης Σαρρής, είχε προτείνει την μετεγκατάσταση του κέντρου εκπομπής Παπούρας στην γειτονική κορυφή Κεφάλα, ως απάντηση στις αυξανόμενες διαμαρτυρίες των κατοίκων του οικισμού Ρογδιά για την αυξανόμενη ηλεκτρομαγνητική μόλυνση που το κέντρο προκαλεί. 

Παρά την εκλογή του Δημήτρη Σαρρή στην νομαρχία Ηρακλείου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2002, δεν έγινε καμία ενέργεια κατάργησης του κέντρου, παρά μόνο την μέτρηση της ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και την επιβολή προστίμων σε πέντε ραδιοφωνικούς σταθμούς που αξιοποιούσαν το κέντρο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............