Η παραλία Καθαράδες ή Παπλινού. - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

08 Αυγούστου 2021

Η παραλία Καθαράδες ή Παπλινού.

 Λίγο μετά το προάστιο Περιστεράς της Ιεράπετρας ξεκινά η περιοχή που ακόμα και σήμερα ακούγεται Καθαράδες ή Παπλινού. Πρόκειται για μία σειρά από μικρές παραλίες λίγο πριν τις γνωστές ακτές του χωριού Κουτσουνάρι και κοντά στην ιστορική μονή της Παναγίας Παπλινού. Τόπος τραχύς και με αέρηδες ισχυρούς που λυσσομανούν όλο το χρόνο οι Καθαράδες συγκαταλέγονται ανάμεσα στα 2-3 μέρη με τον περισσότερο αέρα στο νησί. 



Οι μικροί κόλποι της περιοχής δεν είναι γνωστοί παρά το ότι είναι πολύ κοντά στον κεντρικό δρόμο και στην πόλη και σπάνια θα δείτε επισκέπτες στα διαδοχικά κολπάκια που σχηματίζονται. 

Το ότι βρίσκονται κοντά στον πολιτισμό το πληρώνουν με τα σκουπίδια που όλο και περισσότερο κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Έχουν ψιλή άμμο ή βότσαλο έξω και μεγάλες πλακούρες μέσα πράγμα που δυσχεραίνει την είσοδο στο νερό. Στα ανατολικά υπάρχουν μερικά ξενοδοχεία και η θάλασσα είναι πιο εύκολα προσβάσιμη, με λιγότερα βράχια, καθώς έχουν τοποθετηθεί τεχνητές αποβάθρες για να μαζεύεται περισσότερη άμμος.

Οι πλακούρες αυτές όμως που συνεχίζονται μέσα στη θάλασσα είναι και ο λόγος που όλη η περιοχή έχει απροσδόκητα όμορφο βυθό που εκπλήσσει κάνοντας το μπάνιο και την εξερεύνηση με μάσκα απόλαυση. Το όμορφο σκηνικό συμπληρώνουν οι πολλές βραχοσκεπές με πολύ ιδιαίτερα σχήματα σκαμμένα από τη διάβρωση του χρόνου στα κροκαλοπαγή εδάφη της περιοχής. 

ΠΗΓΗ www.cretanbeaches.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............